måndag 27 december 2010

Mer julfirande

I torsdags tjuvstartade vi med julfirande i familjen. En trivsam kväll tillsammans med våra ungdomar.

På julafton hade vi en gemenskapskväll i Östermalmskyrkan. Jag tycker det är roligt att kunna bryta det traditionella mönstret med julaftonsfirande. Vi hade inbjudit alla intresserade att vara med, och det blev ca 40 personer! Initiativet kom från  våra eritreanska vänner som också bjöd på några av sina speciella maträtter, såsom injera med köttgryta. Efter det serverades julgröt och kaffe. Var och en fick presentera sig kort för att vi bättre skulle lära känna varandra. Elva kinesiska studenter var med och gladde oss bl.a. med en sång. Sammanlagt var vi nog nio nationaliteter representerade. Kvällen avslutades med julnattsbön i kyrkan, då ytterligare en hel del besökare kom.
En fin julkonsert hölls i Hel. Trefaldighetskyrkan på juldagens eftermiddag. Roligt att vara med där också. Julens mest kända sånger och psalmer sjöngs förstås, men också lite ovanligare.
Annandagen tillbringade jag på Furuboda som programvärd i julfirandet där. Trevligt att återse gamla vänner som troget kommer tillbaka jul efter jul, och flera även på sommaren.

Inga kommentarer: