onsdag 20 april 2011

Påskupprop mot utförsäkringarna på måndag

Från många håll hörs förtvivlade rop och protester mot de orättvisor som många sjuka i vårt land får utstå. "Man måste vara stark för att orka vara sjuk" är ett gammalt uttryck som många kan känna igen sig i. Sveriges Kristna Råd har i ett öppet brev till regeringen den 10 mars påtalat de konsekvenser som sjukförsäkringsreformen fått för enskilda och för familjer i Sverige. Man "önskar förändringar som tar tydligare hänsyn till individernas olika omständigheter...". Inte minst de som arbetar diakonalt i kyrkor och församlingar har mött många medmänniskor som hamnat i kläm när olika myndigheters beslut inte är samordnade. Det öppna brevet finns på www.skr.org
Också flera andra upprop har kommit med liknande innehåll, bland annat från ett 100-tal läkare.
I Kristianstad liksom på många andra orter kommer manifestationer att ske på måndag, annandag påsk. Det är därför det kallas Påskuppropet. Den arbetsgrupp som är arrangör består av engagerade, enskilda personer samt Ekumeniska Rådet i Kristianstad, dvs de kristna kyrkornas samarbetsorgan. Kl.13.30 inleds arrangemanget i Heliga Trefaldighets kyrka. Ett "solroståg" går sedan till Lilla Torg där det hålls tal, varefter man fortsätter till en avslutande gemenskap på Diakoniforum.Elin berättar mer i Bladet.
Visst kan man säga att det handlar om politik, men det är inte partipolitik. För ett antal år sedan genomfördes ett annat påskupprop. Då gällde det asyl för flyktingar, och kraven ställdes till en annan regering än den nu sittande. Vi vill i alla lägen värna människovärdet!
Mer om påskuppropet.

1 kommentar:

Berit sa...

Det borde fortast möjligt ordnas ett upprop mot massinvandringen och islamiseringen av Sverige det är där den grundläggande orsaken ligger till påskupproret det finns helt enkelt inte pengar till alla så enkelt är det så var god se verkligheten och förljug och mörklägg inte sanningen!