torsdag 1 maj 2008

Naturdag på Lillö




Välbesökt naturdag på Lillö, Kristi Himmelsfärdsdag
När Ekumeniska Rådet i Kristianstad för första gången arrangerade en naturdag med friluftsgudstjänst på Lillö, infann sig 60 personer. Tidigare på morgonen följde ett 15-tal naturintresserade med Gustav Helldén på en vandring i området kring Lillö. Man lyssnade med intresse på en mängd fåglar och beundrade naturens skönhet.
Även gudstjänsten leddes av Gustav Helldén från Odalkyrkan. Komminister Maria Thorsson från Norra Åsums församling predikade och spelade trumpet till psalmsången. Från den församlingen hade man också sett till att placera ut altarbord med kors och smyckat med blommor och ljus. Trots att det var lite kyligt i luften, eller kanske därför, smakade det medhavda kaffet gott efter gudstjänsten. Ingela Frid berättade om Lillöborgens märkliga historia, och de som ville kunde bese den från insidan.



-Det här måste vi göra om, var den allmänna kommentaren efteråt. Att förena naturupplevelse och gudstjänst är mycket uppskattat och värdefullt, inte minst när man som här möts från olika kyrkor och samfund.

Inga kommentarer: