fredag 23 oktober 2009

Sång för freden


I söndags hade vi en storslagen sångkväll i Östermalmskyrkan. Alla kyrkorna i Kristianstad svarde tillsammans för ett innehållsrikt program. Det var gospel, körsång, solosång, latinsk hymn, psaltarpsalm, musik på harpa och naturligtvis församlingssång. Mer än 200 personer hade samlats. Det var sång som inspirerade och förenade. Här kom också den kristna gemenskapen till uttryck, över alla samfundsgränser. Det var en stark upplevelse när en förenad kör tillsammans med församlingen sjöng: Våga sätta fulla segel i Guds Andes vind. Vi behöver bli "vindens vänner". En kollekt togs upp för Världens Barn och den blev 4643 kr.
I morgon är det FN-dagen. Då blir det sång och musik av annat slag. I Heliga trefaldighets kyrka framförs fredsmässan The Armed Man kl.18.00. Cirka 200 körsångare och musiker medverkar. Se www.globalen.org.
Radio Kristianstad var där och gjorde ett reportage på övningen idag. http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2017243&BroadcastDate=&IsBlock=
FN-firandet börjar redan kl.11.00 på Lilla Torg, där Stadsmusikkåren spelar. Jag har lovat bidra med en fredsappell. Det känns spännande. Sedan fortsätter vi till Regionmuseet där Hans Corell, FN:s tidigare rättschef, talar om Kan FN skapa fred i världen? Oliver Hellström medverkar med pianomusik. En utställning informerar om FN-förbundets kampanj Röj en mina.

Inga kommentarer: