fredag 11 februari 2011

Home - en gång till

När vi hade sett filmen Home den 11 januari i bl.a. FN-föreningens regi, kom tanken att vi borde visa den i Östermalmskyrkan också. På måndag den 14 februari händer det kl.18.30. Så här står det i insändaren som jag skickat till Kristianstadsbladet:
-Man blir kär i jorden. Det var i samband med en visning av filmen HOME som den repliken fälldes. Ett 30-tal personer fick då en upplevelse av vilket fantastiskt jordklot det är som vi får leva på. Filmen har skapats av fransmannen Yann Arthus-Bertrand. Där ges också en stark utmaning till att vara med och rädda en värld som håller på att gå under. Klimathotet går inte att sopa under mattan längre. Praktiska lösningar finns, om vi vill! Älskar vi jorden och de människor som bor på den måste vi ta vårt ansvar och vara beredda att ändra vår livsstil.
När filmen HOME visades i januari var det på initiativ av Kristianstads FN-förening. Måndagen den 14 februari visas filmen på nytt i Kristianstad kl.18.30.  Nu är det Östermalmskyrkan som inbjuder. För mig som är engagerad i båda dessa sammanhang känns det spännande att få knyta ihop ansvaret för Guds skapelse och det hoppets budskap som den kristna kyrkan står för, med den maning till praktisk omvändelse som klimatentusiasterna står för. Oavsett vilken tro vi möjligen bekänner oss till, så kan vi förenas i en kärlek till det oerhörda mirakel som kallas jorden.  Vad kan passa bättre än att se HOME på Alla Hjärtans dag. Efteråt kan vi diskutera vilka förändringar vi är beredda att att bidra till. Se www.filmenhome.se
 

Inga kommentarer: