lördag 5 maj 2012

Kampen för klimatet uppmärksammas idag

Today, 5/5/12, people around the world are volunteering, documenting, educating and protesting to support communities on the front lines of climate change. Så står det på hemsidan Connect the dots.
Över hela jorden har man alltså just idag den 5 maj uppmärksammat och protesterat mot klimatförändringarna. Många fantasifulla aktioner genomförs. Mycket handlar om att bilda mänskliga punkter, ta foton och skicka in. Vi uppmanas också att ta bilder på platser som har påverkats tydligt av klimatförändringarna. Allt det här är naturligtvis symboliska handlingar, men ett sätt att lekfullt uttrycka en samlad protest från människor över hela jorden. Jag har inte deltagit i någon aktion, men vill med de här raderna ge mitt stöd.

I Kristianstadsbladet idag skriver Elsa Christersson i en insändare om Folkets järnväg, och det är bara att instämma. Visst behöver det satsas mer på järnvägen. Det har faktiskt blivit populärt att åka tåg, men det är trångt på spåren.
I fredagens nummer av samma tidning skrev Otto von Arnold Bygg inte på värdefulla skånska åkrar. Även här fanns mycket kloka synpunkter. Den ekonomiska tillväxtens filosofi är ett kortsiktigt tänkande, där vi sågar av den gren som vi själva sitter på.

Den här söndagen har jag tänkt ägna åt årshögtid på Furuboda.
 På onsdag är det dags för Globalcafé på Duvanders med Magnus Linton som skrivit boken De hatade.
Kom och lyssna!

Inga kommentarer: