söndag 27 september 2009

Kulturfestival på Näsby

Igår var jag med på den årligen återkommande kulturfestivalen i Gamlegårdsparken i Näsby. Arrangörer är bostadsföretaget ABK och Folkuniversitetet. I ett stort tält serverades mat från olika kulturer. Det var bara att gå runt och smaka lite här och lite där, allt till självkostnadspris. På scenen stod Emil Sigfridsson och introducerade en mängd olika artister, folkdansgrupper osv. Musikstilarna skulle naturligtvis tillgodose alla olika smakriktningar. På området fanns invandrarföreningar och andra organisationer som ville informera och knyta kontakter. Massor med besökare av alla tänkbara nationaliteter kom och tycktes trivas. Vi infödingar var i klar minoritet.

Själv fanns jag i FN-föreningens tält, som vi delade med Agenda 21. Vi informerade om klimatfrågan och annat som FN jobbar med. På en dator kunde de som ville se den här filmen, När klimatet ändras.
http://www.naturvardsverket.se/sv/Klimat-i-forandring/Klimatnyheter/Publikationer/Klimatfakta/Faktafilm
Vi samlade också in pengar för Världens Barn, där Unicef är en av de samverkande organisationerna. Reslutatet blev väl inte så alldeles lysande, men många barn flockades vid vårt bord, och ballongerna som delades ut hade en strykande åtgång. I Agenda 21-hörnan hade man sopsorteringstävling, så där var det full aktivitet. I ett annat hörn av tältet spelades schack på marken med stora pjäser.

För oss som representerade Kristianstads FN-förening blev det i alla fall en hel del nya kontakter som knöts. Vi hoppas kunna utveckla dem vidare. En hel del saker är på gång under hösten. http://www.globalen.org/

Inga kommentarer: