tisdag 3 november 2009

En Jesusrörelse större än kyrkan

I helgen var det en stor och spännande konferens i Östermalmskyrkan. Harry Månsus skildrade, som så många gånger tidigare, hur Gud verkar långt utanför kyrkans ramar. Framför allt lyfte han fram den andliga rörelse som sker inom tolvstegsrörelsen. Han utmanade kyrkorna att ta vara på den andliga längtan som finns bland människor idag, men som är främmande för kyrkliga traditioner. Jag hoppas vi ska kunna våga språnget ut bland vanliga människor och dela livets glädje och sorg.


Clara Lidström från Umeå har blivit känd som bloggaren Underbara Clara. Bara 22 år gammal har hon fått massor med människor att läsa hennes skildringar av vad Jesus betyder i hennes liv. Det handlar om att vara personlig och ärlig. Mycket spännande att få höra hennes berättelse.


I FN-föreningen håller vi just nu på med att planera arrangemang kring klimatfrågan. Onsdagen den 18 nov. kl.18.30 kommer Teater Arken från Helsingborg med kabarén Rätt vis till Kristianstad och Söderportgymnasiet. Det är fri entré, och efteråt kan vi prata om hur man bäst lever klimatvänligt och rättvist. Se http://www.globalen.org/


I torsdags var jag på en studiecirkel om klimatfrågan, "Från insikt till handling". Där samtalar vi om Lester Browns bok Plan B 3.0. www.planb3.se


Vad har det här med Jesusrörelsen i rubriken att göra? Jo, det är det som är det fantastiska att den Gud som håller världen i sin hand, utmanar oss alla att njuta av hans skapelse, men också vårda den. Det är ett allvarligt läge, men inte hopplöst.


På tal om detta har jag lovat leda tre studiekvällar i Östermalmskyrkan med rubriken Bibeln, Klimatet och Rättvisan. Det blir den 30 nov, 7 dec och 14 dec kl.18.30. Välkommen!

Inga kommentarer: