lördag 16 januari 2010

Mor Birgit skulle fyllt 95

Den 30 december skrev jag om min far, Oscar, som då skulle fyllt 110 år! Den 16 januari, Hjalmardagen, det var mors födelsedag. Men den 6 mars 2009 fick hon gå till vila efter ett långt liv. Vi minns henne idag med tacksamhet.
Igår flyttade sonen i huset till studentrum här i stan. Så  nu håller vi på och ställer i ordning hans rum efter våra behov. Vi hoppas och ber att allt ska fungera bra för honom också.
Om vi backar till torsdag, så var det dotterns examensdag. Vi gratulerar en nybakad socionom, och önskar även henne lycka och välsignelse i sitt liv.
På måndag är det dags för Martin Luther Kingdagen. http://www.martinlutherking.se/ Vi firar den i Östermalmskyrkan kl.18.30. Temat är "Från Eritrea till Kristianstad". Några personer kommer att berätta personligt om sina erfarenheter av förföljelse och flykt. Det blir reflektioner om intergration och människovärde. Arrangemanget är ett samarbete mellan Östermalmskyrkan, Ekumeniska Rådet och Kristianstads FN-förening. Det ska bli spännande.
På tisdag kväll har Ekumeniska Rådet ett annat intressant arrangemang, i Församlingshemmet kl.18.30. Då kommer representanter från alla kyrkor och samfund att samtala om Vägen till förlåtelse.

Alla har vi sett de hemska rapporterna från Haiti. Det är svårt att ta till sig vilket ohyggligt lidande som så många människor utsatts för. http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=199638
Återuppbyggnaden kommer säkert att ta lång tid, men det är nödvändigt att den kommer igång snabbt. Låt oss göra vad vi kan för hjälpa. FN-förbundet liksóm många biståndsorganisationer förmedlar bidrag. Kanske borde vi ordna någon gemensam aktion i Kristianstad??!http://www.kristianstadsbladet.se/article/20100116/TYCKTTANKT/701169819/1028/ASIKTER/&/Skicka-hjalp-till-Haiti.
http://fn.se/

Inga kommentarer: