söndag 2 mars 2008

Årsmöte i FN-föreningen

I torsdags hade Kristianstads FN-förening sitt årsmöte. För många är nog årsmöten bland det tråkigaste man kan tänka sig, men jag tycker faktiskt det är spännande. Vi var 13 personer samlade runt ett bord, inte alltför formellt. Ing-Britt är föreningens ordförande sedan många år. Hon ledde vant årsmötet. Själv fick jag som kassör redogöra för föreningens ekonomi. Roligt att flera av våra unga engagerade medlemmar kom, och även ställde upp i styrelsen. Millenniemålsambassadören Sofia berättade om sitt arbete med att informera om de viktiga mål som antagits av FN. Vi gjorde också en tillbakablick på förra sommarens jättescoutläger Jiingiijamborii, med hjälp av ett bildspel.
FN-föreningen är en intressant mötesplats för ala som är intresserade av globala frågor och mänskliga rättigheter. Här möts unga och gamla, och människor med olika livssyn och åsikter. Vi har vissa gemensamma arrangemang, men många har också ett stort engagemang i andra folkrörelser. Vill du bli global, kolla www.fn.se.
FN-rollspel har vi varit med och arrangerat i många år nu. Det som är nytt för i vår är planerna på en helgkurs i FN-rollspel den 12-13 april på Furuboda Folkhögskola utanför Åhus. Känns spännande!

Inga kommentarer: