lördag 28 mars 2009

Earth hour - Ett litet ljus i mörkret

Ikväll sitter jag vid datorn med ett ett litet värmeljus på skrivbordet. Vi har släckt de elektriska lamporna. Hustrun sitter vid TV:n och jag vid datorn. Vi och många andra var väl lite undrande om det var OK med elektriska apparater under den mörka timmen, men det är det visst.
Man kan förstås undra om det här tjänar något till. Jo, jag tror att vi behöver markera vår övertygelse på konkreta sätt. Symboler är sådant som pekar utöver sig själv. Det här är en symbolhandling som visar att jag bryr mig. Jag är faktiskt också beredd att avstå något för det som är viktigare. Det behövs en mobilisering i vår värld för vårt klimat och vår miljö.
Fastan handlar ju om att det är en kamp som utkämpas. Men jag tror inte att det är den mot Portugal! Den bryr jag mig faktiskt inte om.

http://www.earthhour.org/home/se:sv
http://www.dagen.se/blogg/fastebloggen

Ikväll har jag varit i Östermalmskyrkan och lyssnat på Christer Daelander från Svenska Baptistsamfundet. Han gav en mycket intressant skildring av situationen för baptister i Ukraina, Azerbajdzjan m.fl. länder i öst, men också från Thailand, Burma och Kongo. I många länder finns församlingar som kämpar mot både fattigdom och förföljelse, och för Mänskliga rättigheter. Han betonade att Baptistsamfundet vill arbeta för hela evangeliet till hela människan i en hel värld.
I morgon kommer Christer att predika i Östermalmskyrkan kl.11.00.

När jag tittar ut genom fönstret ser jag att det lyser i en hel del fönster på andra sidan kanalen. Vi får väl se om det blir fler som tänds om några minuter, när Earth Hour är över. Det är ju viktigt att tända ljus också.

Inga kommentarer: