onsdag 10 september 2008

Skapelsevänligt

I morgon torsdag startar vi en studiecirkel i Östermalmskyrkan i Kristianstad med temat Skapelsevänligt. För mig känns det angeläget att med den kristna tron som utgångspunkt reflektera över den fina jord vi lever på och det ansvar vi har för att motverka att den förstörs. Det är i högsta grad en andlig fråga. Vi använder ett studiematerial av Elin Davidsson, Örebro, som heter En skapelsevänlig församling. Huvudpunkterna är :
1. En jord att älska
2. Fattigdom och rikedom
3. Gemensamt ansvar och rättvisa
4. Konsumtion
5. Agera

Välkommen at vara med om du finns i våra trakter! Vi räknar med att träffas varannan torsdag under hösten. Har du erfarenhet från liknande studier är jag tacksam för kommentarer.

Idag hade Kristianstadsbladet en insändare om Etanolens fördelar och nackdelar. Experterna tycks ha väldigt olika uppfattning om biobränslets värde. Vad ska man tro egentligen? FN-föreningen planerar ett lunchmöte på Regionmuseet den 18 oktober, då vi hoppas kunna belysa den frågan. http://www.kristianstadsbladet.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080910/TYCKTTANKT/683695160/1028/ASIKTER/&/Motstridigt-om-etanolen

Inga kommentarer: