söndag 19 juli 2009

Från Stockholm till Köping


Under dagarna i Stockholm hos Britta och Sture blev Gittan och jag bjudna på resaturang i Alvik. Alldeles nedanför den stora bron ligger Sjöpaviljongen, som serverade mycket god mat, med Mälaren alldeles utanför fönstret.



Vi hälsade på några vänner i Rissne på kvällen. Efter lite letande hittade vi fram till dem.







Så var det dags att dra vidare mot Kungsör. Men ibland är det skönt med en rast i det gröna.


I Kungsör svettades vi rejält, den här varma onsdagen. Vi strosade lite i centrum, åt glass m.m. På kvällen besökte vi våra vänner Eva-Maja och Tommy, som en gång i tiden bodde i Kristianstad. Roligt återseende. De bjöd på grillat i uterummet, medan regnet forsade utanför.

Lite senare gick färden vidare till Köping, där vi fick övernatta hos Christina och Iván, nyss hemkomna från Skottland. Birgitta och Christina är systrar, och de brukar få höra att det syns.
I torsdags var det så dags att åka hem till Kristianstad. Det gick snabbt och lätt. Lite bekymmer med gastankningen var det dock. I Katrineholm letade vi oss fram till en adress där vi tankade förra sommaren. Det var bara det att nu fanns en ny fin biogasstation strax utanför stan, på Nyköpingshållet. Vi hittade den till slut, och efter vissa problem med den moderna tekniken så fick vi vår gas och kunde köra vidare. I Jönköping var det lagom att tanka på nytt. Det har vi gjort många gånger, men nu var det skyltat om en CNG-station som det heter, utanför Elmia. Genom telefonkontakt med operatören fick vi reda på att man hade tekniska problem, så efter en korv i närliggande kiosk var det bara att dra vidare till den gamla gasstationen Herkulesvägen/Glimmervägen. Med det här vill jag absolut inte avråda från gasbilar. Tvärtom. Men det kan vara bra att ta reda på ordentligt hur man hittar till tankstationerna. Tyvärr ligger de sällan utmed motorvägarna utan ofta i anslutning till ett reningsverk eller liknande. Det märks att man håller på att bygga ut nätet, fler och fler tankställen för varje år. Rejält trötta men nöjda kom vi hem till Kristianstad på kvällen.

Inga kommentarer: