söndag 31 augusti 2008

Från Bokfestival till Marta och Maria


























Brobyggare har jag kallat den här bloggen. Tanken är att knyta ihop de olika delarna i mitt liv och engagemang.

Igår gick den stora Bokfestivalen av stapeln här i Kristianstad. Den här gången hade FN-föreningen ett eget bokbord, där jag stod tillsammans med Emina och Lina. Vi hade med oss en hög böcker som vi skulle sälja till förmån för Unicef. Så värst mycket blev vi inte av med, men flera köpte "En droppe vatten" till förmån för Unicefs arbete. Den nya novellsamlingen för Världens Barn får vi göra nya försök med. Hur som helst var det roligt att träffa och prata med en massa människor, kända och okända.

Mer om Bokfestivalen finns på http://www.kristianstadsbladet.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080831/KRISTIANSTAD/88511864/1843 och http://www.bokfestivalen.se/



Den här söndagen var jag ombedd att predika i det gamla Missionshuset i Furuboda, byggt 1875. Här fanns ursprunget till det som idag är Föreningen Furuboda med folkhögskola, konferensanläggning och mycket annat. Ernst läste ett bibelord och knöt ihop det med några personer han mött. Jag talade om Onödiga bekymmer, och återgav berättelsen i Lukas 10 om besöket som Jesus gjorde hos systrarna Marta och Maria. Vi kan liksom Maria behöva stanna upp i bön och lyssnande för att kunna tjäna på rätt sätt. Hon hade enligt Jesus valt det som var bäst och det skulle inte tas ifrån henne. Vi får komma till Jesus med alla våra bekymmer. Visst bryr han sig, men det betyder inte att han alltid accepterar vårt sätt att leva och berömmer oss för vår duktighet. Att släppa onödiga bekymmer är inte att vara lat eller bekväm. Vi får ställa oss helhjärtat till förfogande för Livets och Kärlekens Gud. Då tar han hand om både oss och bördorna.



Inga kommentarer: