lördag 9 augusti 2008

På tal om frihet

frihet är ett ord som kan betyda så mycket. Det är något vi alla längtar efter och vill ha, men som kan vara svårt att behålla. När världens blickar nu riktas mot Kina och OS har många påtalat de begränsningar av yttrande- religions- och andra friheter som förekommer där. Sverige är ett fritt land sägs det, och det ska vi vara tacksamma för, men är vi så fria egentligen??
I morgon söndag har jag lovat predika i Östermalmskyrkan i Kristianstad kl.10. Välkommen! Söndagens tema är Friheten i Kristus. Jag skulle vilja utmana oss alla att gå med i den befrielserörelse som Jesus själv startade en gång, och som han fortfarande leder.
Verklig frihet måste förenas med ansvar. -Älska Gud och gör vad du vill, lär Augustinus ha sagt redan på 300-talet. Friheten i Kristus är gränslös, men mycket återstår innan den blir fullständig. Tänk att en dag skall hela skapelsen som nu lider pga mskans ansvarslöshet, upprättas och befrias! Jag längtar efter att den kristna kyrkan ska fungera som en verklig befrielserörelse!

1 kommentar:

Unknown sa...

Frihet betyder frihet, det är ingenting konstigt alls, och frälsningsverket är minst av allt en borgerlig tebjudning.

Om kristendomen överhuvud taget betyder NÅGONTING, då GÖR man som Jesus säger hur klart som helst, men vem bryr sig om vad den stackarn har för uppfattning? Inte de gör de "kristna" mycket i den vägen, inte! De bara babblar.
.