måndag 4 augusti 2008

Sommarvecka på Furuboda

Förra måndagen var jag tillbaka på jobbet efter semestern. Det var sjunde gången i rad som jag var engagerad i Sommarveckan på Furuboda. 21 gäster, som alla har någon form av funktionsnedsättning, deltog tillsammans med anhöriga och assistenter. På programmet stod Skapande verksamhet, Selma Lagerlöf-tema, Bussutfärd till Kivik och Ingelsta Kalkon, Flottefärd på Helgeå, Häst och vagnåkning, Sång- och musikprogram, En dag vid Strandstugan och som final Gudstjänst i Missionshuset. Låter det intressant? Ja, det verkar som gästerna uppskattade det hela och vi som funktionärer hade en trivsam och god vecka.
Igår, söndag, var det alltså gudstjänst. Jag talade om Äkta och falskt. Det är ju aktuellt med OS nu, och i det sammanhanget talas tyvärr ofta om dopning och annat fusk. Det är bra att vi reagerar mot det som inte är äkta. Men vi måste också se till att vi själva lever äkta, inte bara kritisera makthavare osv. Problemet är ofta att vi inte vågar visa vår svaghet, men för Gud är den aldrig något hinder, snarare en möjlighet. Gud utväljer det som är svagt i världens ögon. Jesus själv visade Guds rätta ansikte när han kom som en tjänare. Han visade i handling vad kärlek är, till skillnad från den tidens religiösa experter. Genom mötet med Jesus Kristus kan vi också leva äkta, utan dopning och andra flyktförsök. Då ska vi vinna den seger som ingen kan ta ifrån oss.
Den här veckan är jag ledig från jobbet och håller jag mig mest hemma. Det blir en del planering, både för Furuboda och mina övriga engagemang. Jag har lovat predika nästa söndag också, då i Östermalmskyrkan. Förmodligen handlar det då om Friheten i Kristus - ett spännande ämne. Den kristna församlingen är ju en befrielserörelse - eller hur?

Inga kommentarer: